Mănăstirea ortodoxă de la Malvialle

Cruce


Versiune franceză Acasă  /   Despre monahi  /   Domeniul de la Malvialle   /  Acces   /  Donaţii   /  Album foto


Acces la mănăstirea de la Malvialle

Hartă

Mănăstirea se află în Pădurea de Guéry (Forêt domaniale de Guéry), între comuna Rochefort-Montagne (63210) şi lacul de Guéry, legate de şoseaua judeţeană D80.

Accesul se face pe un drum forestier de 3km: la jumătatea distanţei dintre comună şi lac, între cele două cătune Cros-Bas şi Cros-Haut, există indicator „La Malvialle” (atenţie: iarna, pe zăpadă sau îngheţ, drumul nu este accesibil cu maşina).

Venind dinspre Nord/Paris (A75, apoi se ia A89 spre Bordeaux) sau Vest/Bordeaux-Toulouse (A89): ieşirea 25 (Le Mont-Dore – La Bourboule), apoi, la primul sens giratoriu, direcţia Rochefort-Montagne.

Venind dinspre Est/Lyon (A72), în imediata apropiere de Clermont-Ferrand, se urmăreşte Bordeaux pe naţională (verde, D2089; totdeauna semnalat împreună cu Le Mont-Dore – La Bourboule) până în Rochefort-Montagne.

Venind dinspre Sud (A75), fie se urcă până în apropiere de Clermont-Ferrand şi se urmează Bordeaux pe naţională ca mai sus, fie se urmăreşte mai înainte ieşirea St. Nectaire – Le Mont-Dore (D996), iar înainte de Mont-Dore, se face dreapta spre Col/Lac de Guéry indicat.